Olivia H -

6 år och fast i en 60-årings kropp!

2010-06-17 | 22:36:00 | Kategori: Övrigt
Kollade just på en dokumentär om två flickor som är i 5-6 års ålder och har en sjukdom som heter "progeria" som gör att man åldras 8-10 ggr fortare än vad man ska och man dör när man är ungefär 12-13 år. Dom var super charmiga!
Man fick vara med när Katelyn och hennes familj samlade in pengar till hennes medicin och när Lindsey var och badade i badhuset för andra gången med sin nya våtdräkt.
När man har progeria så har man inget underhudsfett på kroppen och blodkärlen syns tydligare, speciellt på huvudet. Eftersom dom inte har något underhudsfett så har dom lite större och lite utåtstående ögon. Dom har väldigt tunn hud på kroppen och är väldigt smala. De har hår på huvudet när dom föds och växer men när dom blir större så tappar dom allt hår och får inte något mer hår.

Det var en väldigt intressant dokumentär och man fick lära sig mycket om sjukdomen. De barnen som har progeria är väldigt charmiga till sättet och vissa är inte blyga i sin hemstad (eller vad man nu ska säga) men när man åker där ifrån och åker någon annan stans kan dom bli utpekade.
Det var nyttigt att lära sig om sjukdomen och att man inte ska döma hunden efter håret!

Mitt namn är Olivia och jag är 15 år. I bloggen kommer du att få se allt från självporträtt till hockey bilder och följa med mig i min vardag och på min resa till att bli fotograf!

Välkommen! ♥

RSS 2.0